دسته بندی پست ها
پست های اسپانسرپیشنهاد سردبیرتازه ترین پست هاپر بازدید ترین پست هامحبوب ترین پست هازیبایی، بهداشت و سلامتتغذیه و آشپزیعلمی و آموزشیروزانه و اجتماعیخانه و خانوادهتکنولوژی و فناوریطنز و داستانیتاریخی و گردشگریعکس و کاریکاتوراینترنت و کامپیوترطبیعت، حیوانات و محیط زیستفلسفی و اخلاقیبازی و سرگرمیخلاقیت و نوآوریفرهنگی و هنریفیلم و سریالاقتصادی و مالیگرافیک و طراحیورزشی و تندرستی
1

مجله میترا

English
ورود به حساب ثبت نام
English خروج پیشخوان پرداخت آنلاین



اشکال دارویی

پست های بیشتر از دسته علمی و آموزشی

در این پست با انواع اشکال دارویی آشنا می شوید. انواع کپسول ها و ساختار آن، لوزنج ها و مزایا و معایب آن. پاستیل های دارویی ، پودر ها ، گرانول ها و محلول های دارویی و خواص آنها.
گزارش تخلف دوست داشتم ( 6 ) بنچاق !
نویسنده : Nikan2020 شماره پست : 34172 تاریخ انتشار : 1398/12/13
آخرین کاربرانی که این پست را دوست داشتند : mahvash , vashty , hoomanz , Faren , tara2035 , misskara ,
کپسول هاCapsules:

پوسته کپسول ها از ژلاتین ساخته می شود و به عنوان ابزاری برای پوشاندن طعم بد محتویات خود به کار می روند. دو نوع  اصلی کپسول وجود دارد:

الف-کپسول ژلاتینی سخت: معمولا برای داروهای جامد به کار می روند. این نوع شامل بدنه استوانه ای شکل و درپوش است که بعد از پر شدن کپسول روی بدنه قرار می گیرد.

ب-کپسول ژلاتینی نرم: کپسول های یک تکه ای می باشند. محتویات این گونه کپسول ها معمولا محلول ها یا داروهای پزاکنده در مایعات غیر آبی می باشند. کپسول ها باید با آب کافی بلعیده شوند.


لوزنجLozenges:

لوزنج ها فراورده های جامدی هستند که به طور عمده از شکر و صمغ تهیه شده اند. صمغ در فرمولاسیون به فراورده قوام و چسبندگی می بخشد و آهسته رهش شدن دارو را تسهیل می کند. لوزنج ها برای درمان بیماری های دهان و گلو و تجویز ضد احتقان ها یا ضد سرفه ها به صورت آهسته رهش به کار می رود.


پاستیل هاPastills:

فرآورده های دارویی جامدی هستند که برای حل شدن آهسته در دهان طراحی شده اند. پاستیل ها نرم تر از لوزنج ها هستند و پایه آن ها گلیسرول و ژلاتین یا آکاسیا و شکر می باشد.


پودرها:

پودرها یا گردها ذرات ریز یک ماده دارویی هستند که فعالیت خاصی برروی آن ها انجام نگرفته است. پودرها را گاهی برای مصارف خارجی به کار می برند. برای مصارف خوراکی عموما آن ها را برای مصرف در مایع حل می کنند. از معایب این روش مصرف می توان عدم امکان پوشاندن طعم دارو و عدم حفاظت دارو در برابر عوامل ناپایدار کننده مثل رطوبت و اکسیژن را نام برد. همچنین پودرهایی که آب دوستی زیادی ندارند نمی توان به راحتی در آب حل نمود.مثالی از این مورد مانند داروی سولفات باریم که یک داروی حاجب می باشد.


گرانول ها Granules:

گرانول ها از به هم چسبیده شدن ذرات پودرها به وجود می آیند. از مزایای آن ها پایداری بیشتر و حلالیت راحت تر است. اگرچه در این شکل دارویی نیز طعم دارو کاملا حس می شود . به بسته گرانول ها ساشه نیز گفته می شود.مانند داروی سوربیتول که یک داروی ملین است. ساشه کیسه کوچک یک بار مصرفی است که معمولا حاوی مواد مصرفی مانند سس، پودر، شامپو و غیره است.


محلول ها:

اشکال دارویی خوراکی محلول شامل شربت، الگزیر و سوسپانسیون می باشد. مزایای محلول ها بلعیده شدن راحت تر آن ها نسبت به فرم های جامد و جذب سریع تر آن ها است. این اشکال دارای معایبی نیز هستند که از آن جمله می توان به -حجیم بودن و سریع تر تجزیه شدن آن ها اشاره کرد.

محتوای پست ها و مطالب این وب سایت، توسط کاربران آن، تهیه و تولید می شود، به همین دلیل تیم مجله میترا مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده، نخواهد داشت
کلمات کلیدی : پاستیل های دارویی ، خواص لوزنج ها ، اشکال دارویی
برای ارسال نظر و یا سوال، لطفا ابتدا به حساب کاربری تان وارد شوید


تبلیغ با میترا نت