دسته بندی پست ها
پست های اسپانسرپیشنهاد سردبیرتازه ترین پست هاپر بازدید ترین پست هامحبوب ترین پست هازیبایی، بهداشت و سلامتتغذیه و آشپزیعلمی و آموزشیروزانه و اجتماعیخانه و خانوادهتکنولوژی و فناوریطنز و داستانیتاریخی و گردشگریعکس و کاریکاتوراینترنت و کامپیوترطبیعت، حیوانات و محیط زیستفلسفی و اخلاقیبازی و سرگرمیخلاقیت و نوآوریفرهنگی و هنریفیلم و سریالاقتصادی و مالیگرافیک و طراحیورزشی و تندرستی
1

مجله میترا

English
ورود به حساب ثبت نام
English خروج پیشخوان پرداخت آنلاین



ضرر های ترشی

پست های بیشتر از دسته تغذیه و آشپزی

از خوردن ترشيجات در فصل تابستان و پاييز بايد پرهيز کرد، چون از نظر طب سنتي ايران، غذا‌هاي فصل زمستان بايد داراي طبع گرم باشندو توصيه مي‌شود در کنار مصرف غذا‌هايي با طبع گرم و خشک، مصرف ترشيجات را برنامه‌ريزي کرد.
گزارش تخلف دوست داشتم ( 5 ) بنچاق !
نویسنده : ahmad9515 شماره پست : 32531 تاریخ انتشار : 1398/08/15
آخرین کاربرانی که این پست را دوست داشتند : marlboro477 , vashty , hoomanz , famzed , yaser ,
يکي از خوردني‌هاي موجود در سفره ايرانيان از زمان‌هاي دور تاکنون که جزو جدانشدني سفره کدبانو‌هاي ايراني بوده، انواع و اقسام ترشيجات مانند هفت‌بيجار، سيرترشي، ترشي ليته، ترشک، لواشک و... است. اين مواد غذايي در طب سنتي داراي محدوديت‌هايي هستند که در ادامه ذکر مي‌شوند...

مصرف ترشيجات به‌نوبه خود از اصولي برخوردار است که خواندن اين مطلب، مي‌تواند نگرش خوانندگان را تغيير دهد؛ ترشيجاتي از قبيل: هفت‌بيجار، سيرترشي، ترشي ليته و ساير اقلام ديگر از ترشيجات از نظر تقسيم‌بندي نه جزو غذا محسوب مي‌شوند و نه تأثير دارويي دارند بلکه بايد به‌عنوان چاشني غذا‌هاي مختلف همراه با غذا به مقدار کم مصرف شوند.

مصرف زياده از حد و غيراصولي ترشيجات نه‌تن‌ها مفيد نيست بلکه مي‌تواند منبعث بيماري‌ها و امراض مختلف در مصرف‌کنندگان آن شود؛ مصرف غيراصولي ترشيجات اگر در دوران جواني مشکلي ايجاد نکند قطعاً در دوران ميانسالي و پيري گريبانگير خواهد بود.

نکته مهمي که همگان بايد به آن اهتمام داشته باشند اين است که مصرف ترشيجات از اصول مهمي برخوردار است؛ براي هر غذايي بايد ترشيجات متناسب با آن غذا را انتخاب کرد، چون ترشيجات اگر به‌درستي انتخاب نشوند، نه‌تن‌ها مفيد واقع نمي‌شوند بلکه مي‌توانند تأثيرات منفي روي خوراکي‌ها داشته باشند.


فصل مناسب براي مصرف ترشيجات

از نظر موقعيت زماني، زمان مصرف ترشيجات، سه‌ماهه زمستان و ماه اول بهار است؛ از خوردن ترشيجات در فصل تابستان و پاييز بايد پرهيز کرد، چون از نظر طب سنتي ايران، غذا‌هاي فصل زمستان بايد داراي طبع گرم باشند لذا توصيه مي‌شود کنار غذا‌هاي با طبع گرم و خشک، مصرف ترشيجات را برنامه‌ريزي کرد.


چه زماني نبايد ترشي خورد؟

از خوردن ترشيجات در شب پرهيز کنيد؛ خوردن سرکه و ترشيجات در شب باعث دفع بيشتر کلسيم از بدن شده و موجب پوکي استخوان و ضعف اعصاب و حتي سکته‌هاي مغزي و قلبي مي‌شود.


کدام ترشي را با کدام غذا نبايد خورد؟

از خوردن‌ ترشي کلم و گل کلم و هفت‌ بيجار که همه اين موارد به خودي خود نفخ ايجاد مي‌کنند، همراه با غذا‌هاي نفاخ از جمله خوراک لوبيا و ديزي آبگوشت پرهيز کنيد، چون همراهي اين ترشيجات با اين‌گونه غذا‌ها مراتب نفخ معده و روده را فراهم مي‌آورند.

از نظر موقعيت زماني، زمان مصرف ترشيجات، سه‌ماهه زمستان و ماه اول بهار است؛ از خوردن ترشيجات در فصل تابستان و پاييز بايد پرهيز کرد.

از خوردن‌ترشي بادنجان (ليته) همراه با غذا‌هاي بطيءالهضم و ديرهضم بايد پرهيز کرد؛ از جمله اين غذا‌ها مي‌توان کباب جگر سياه، ماهي، تخم‌مرغ نيمرو و ساير غذا‌هاي ديرهضم و کثيف صالح الکيموس يا ردي الکيموس را نام برد.

توصيه و تأکيد مي‌شود در خورشت فسنجان از اضافه کردن شکر سفيد به آن که واقعاً يک اشتباه آشپزي است، پرهيز کرده و از رب انار به‌عنوان مصلحش استفاده کنيد؛ در چنين حالتي هضم و جذب و گوارش فسنجان بيشتر و بيشتر خواهد شد.

از خوردن هر نوع ترشي به‌جز رب نارنج يا آب نارنج همراه با ماهي پرهيز شود؛ خوردن ترشيجات با ماهي باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبدي شده و شرايط را براي بيماري‌هاي سيستم ايمني از جمله MS، ويتيليگو (برص)، گيلن باره و... فراهم مي‌آورد.

خوردن زياده از حد ترشيجات در مردان باعث کاهش توان جنسي و ضعيف شدن اسپرم‌ها و در زنان باعث درد‌هاي شديد ايام پريود و قاعدگي‌هاي نامنظم و دردناک مي‌شود.


مصرف زيادترشي‌ها در سنين بالا باعث تشديد آرتروز مي‌شود

يکي از مهم‌ترين عوامل حواس‌پرتي و کندي حافظه و حتي آلزايمر در ايران، مصرف زياده از حد ترشيجات است، چون ترشيجات طبعشان سرد و خشک است و باعث سردي مغز مي‌شوند؛ از قديم گفتند «ترشي نخوري يه چيزي ميشي» پس اگر نگران کندذهني و حواس‌پرتي خودتان هستيد دورترشي و ترشيجات را قلم قرمز بکشيد.

در واقع ترشي‌ها به اعصاب آسيب مي‌رساند غير از آب نارنج که به اعصاب سالم آسيبي وارد نمي‌کند، ولي به اعصاب ناسالم آسيب وارد مي‌کند. آب نارنج را نبايد صاف کرد و بايد همراه با پالپ مصرف شود.

به طور کلي خوب است بدانيد بيماري‌هاي اعصاب و روان مانند افسردگي ناشي از غلبه سردي و خشکي بر مغز است؛ لذا انواع مواد غذايي ترش مانند سرکه، آبليمو، آبغوره، تمر و لواشک، ليموترش تازه، ميوه‌هاي ترش و انواع ترشي به دليل مزاج سرد و خشکي که دارند وضعيت اين افراد را بدتر مي‌کنند. اضافه کردن کمي چاشني ترش به غذا در حد طعم دار کردن آن اشکالي ندارد به شکلي که هرکسي غذا را مصرف کرد نگويد غذا ترش است.

افراد کم‌خون بايد از مصرف زياد ترشي‌ها بپرهيزند چرا که ترشي‌ها خون‌سازي را کم مي‌کنند. همچنين ترشي‌ها موجب آسيب به معده و پيري زودرس مي‌شوند.

محتوای پست ها و مطالب این وب سایت، توسط کاربران آن، تهیه و تولید می شود، به همین دلیل تیم مجله میترا مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده، نخواهد داشت
کلمات کلیدی : ضرر های ترشی ، ترشی خانگی ، اسیب زدن ترشی به قلب
برای ارسال نظر و یا سوال، لطفا ابتدا به حساب کاربری تان وارد شوید


تبلیغ با میترا نت