دسته بندی پست ها
پست های اسپانسرپیشنهاد سردبیرتازه ترین پست هاپر بازدید ترین پست هامحبوب ترین پست هازیبایی، بهداشت و سلامتتغذیه و آشپزیعلمی و آموزشیروزانه و اجتماعیخانه و خانوادهتکنولوژی و فناوریطنز و داستانیتاریخی و گردشگریعکس و کاریکاتوراینترنت و کامپیوترفلسفی و اخلاقیبازی و سرگرمیخلاقیت و نوآوریفرهنگی و هنریفیلم و سریالاقتصادی و مالیگرافیک و طراحیورزشی و تندرستی
1

مجله میترا

English
ورود به حساب ثبت نام
English خروج پیشخوان پرداخت آنلاین



کمپوت میوه و آبمیوه؛ مصرف کدامیک بهتر است؟

پست های بیشتر از دسته تغذیه و آشپزی

کمپوت میوه و آبمیوه از فرآورده‌های میوه‌ای هستند که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند. اما شاید برای شما هم سوال باشد که مصرف کمپوت میوه بهتر است یا آبمیوه؟!
گزارش تخلف دوست داشتم ( 12 ) بنچاق !
نویسنده : unlimitelove شماره پست : 31105 تاریخ انتشار : 1398/06/14
آخرین کاربرانی که این پست را دوست داشتند : Loveislife , Mylovelyangel , marlboro477 , ns6200 , Myangel , saleh , iamlove , shakiba21 , khodaismylove , lovely , famzed , beny1 ,
بسیاری از افراد تمایلی به خوردن میوه ندارند و به جای آن از کمپوت میوه -همان میوه‌ پخته شده- یا آبمیوه استفاده می‌کنند؛ اما هر کدام از این فرآورده‌ها دارای مزایا و معایبی هستند که لازم است در هنگام جایگزینی آن‌ها با میوه، آن‌ها را مورد توجه قرار داد. از این‌رو در این مطلب از سایت ستاره شما را با مزیت‌ها و معایب کمپوت میوه و آبمیوه آشنا می‌سازیم.

برای آشنایی بهتر با خواص و مضرات کمپوت و آبمیوه، در ادامه به بررسی کامل جنبه‌های مثبت و منفی مصرف این دو فرآورده خواهیم پرداخت.


فواید کمپوت میوه

1. میان‌وعده کودکان

بچه‌ها کمپوت میوه را بهتر از میوه‌ خام و تازه می‌خورند و علاقه بیشتری به آن نشان می‌دهند. کمپوت‌ها نیز حاوی ویتامین هستند و نمی‌توان آن‌ها را فاقد ویتامین و مواد مغذی دانست. از این‌رو مصرف کمپوت برای کودکانی که حتی با تزیین میوه به مصرف میوه به هیچ عنوان علاقه نشان نمی‌دهند، یک مزیت بزرگ محسوب می‌شود.


2. جبران ویتامین C

خواص ویتامین C بر اثر حرارت دیدن، نابود می‌شود؛ اما تولید کنندگان کمپوت میوه، برای جبران ویتامین C از بین رفته کمپوت، به آن‌ها اسید اسکوربیک می‌افزایند؛ بنابراین، کمپوت‌های صنعتی نیز به‌اندازه‌ میوه‌های تازه ویتامین C دارند.


3. خواص آنتی اکسیدانی

پیش‌سازهای ویتامین A نیز در کمپوت میوه یافت می‌شوند و به عبارتی دیگر کمپوت شدن میوه، این ترکیبات را از بین نمی‌برد. در میان این پیش‌سازها می‌توان به کاروتنوئیدها اشاره کرد. این ترکیبات در میوه‌های نارنجی یا قرمز نظیر زردآلو، گریپ‌فروت، هلو و ... وجود دارد. این ترکیبات به علت دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی از ابتلا به سرطان پیشگیری کرده و پیری را به تعویق می‌اندازد.


4. هضم راحت‌تر

میوه حاوی مقادیر زیادی فیبر است و درجه حرارت زیاد موجب می‌شود این ترکیبات مغذی بیشتر و بهتر جذب بدن شوند. از این‌رو، افرادی که سیستم گوارش ضعیفی دارند، به مصرف کمپوت میوه بیشتر تمایل نشان می‌دهند و خوردن کمپوت برای آن‌ها راحت‌تر است.


معایب کمپوت میوه

 افزایش قند خون

میوه کمپوت شده و شربت آن دارای مواد قندی زیادی است که استفاده از آن برای بیماران مبتلا به دیابت و افراد دارای اضافه وزن بسیار خطر آفرین است. نه تنها افراد دیابتی، بلکه افراد با قند خون متعادل نیز نباید در مصرف کمپوت میوه زیاده‌روی کنند.

لازم به ذکر است که افزایش ناگهانی قند خون با مصرف کمپوت، اگرچه باعث انرژی کاذب در فرد می‌شود، اما عوارض خطرناک آن می‌تواند فرد را درگیر کند. از این رو، بهتر است به جای کمپوت از میوه‌های تازه که دارای قند پایین‌تر و فیبر بیشتری هستند، استفاده کنید.


بروز حساسیت

کمپوت‌ها حاوی مواد انواع مواد نگهدارنده هستند که باعث می‌شود برای زمان بیشتری قابل استفاده باشند. اگر بیمار یا هر فرد سالمی به مواد نگهدارنده یا رنگ‌های مجاز خوراکی آن حساسیت داشته باشد این عوامل همگی می‌توانند به بد شدن حال فرد منجر شود.


واکنش شیمیایی

هنگامی که درب قوطی کمپوت را باز کردید می‌بایست محتویات آن را درون ظرف شیشه‌ای بریزید؛ زیرا در اثر باز شدن در کمپوت، اسید میوه در مجاورت با اکسیژن هوا، سریعا با دیواره قوطی واکنش‌ می‌دهد و ترکیبات سمی تولید می‌کند.


 کاهش ویتامین‌های حساس به حرارت

در کمپوت، ميوه به دليل حرارت ديدن، مقداري از ويتامين‌هاي حساس به حرارت خود را از دست مي‌دهد. از این‌رو، اگر قصد شما از خوردن كمپوت، تمین ويتامين‌های تقويت‌كننده سيستم دفاعی بدن است، با اين كار فقط مقداری فيبر و اندکی شكر به عنوان منبع انرژی دريافت می‌كنيد.

 
فواید مصرف آبمیوه

1. جذب سریع

آبمیوه علاوه بر اینکه ارزش غذایی بالایی دارد، زودتر و بهتر از میوه جذب بدن می‌شود.


2. مکمل مناسب در رژیم لاغری

در صورتی که دنبال کاهش وزن بوده و مدام به فکر تامین ویتامین‌های مورد نیاز بدن خود هستید، آبمیوه‌ها بهترین انتخاب هستند.


3.  مناسب برای افراد با مشکلات گوارشی

مصرف آبمیوه نیز به دلیل نداشتم فیبر، برای کسانی که از مشکلات معده رنج می‌برند مناسب است.


معایب آبمیوه

 افزایش سطح قند خون

قند به کار رفته در بسیاری از آبمیوه‌های صنعتی، مصنوعی است و مصرف بیش از حد این مواد می‌تواند میزان قند خون شما را افزایش دهد. پس توصیه می‌شود از آبمیوه‌های طبیعی استفاده شود.


 میزان ویتامین کمتر

میوه سرشار از ویتامین‌های مختلف است و بسیاری از این ویتامین‌ها نظیر ویتامین C، در مجاورت هوا خاصیت خود را از دست می‌دهند. از این رو، گرفتن آب میوه‌ها با کاهش میزان ویتامین آن‌ها همراه است.


 افت میزان فیبر بدن و مشکلات گوارشی

آبمیوه‌ها برعکس میوه‌ها فیبر زیادی ندارند بنابراین نمی‌توانند به‌طور کامل جایگزین میوه‌ها شوند. به همین علت است که پس از مدتی مصرف آبمیوه، در صورتی که میوه کافی مصرف نکنید، بدن شما با افت فیبر رو به رو شده و مشکلاتی نظیر یبوست را به وجود می‌آورد.


سخن آخر

در این مطلب مزایا و معایب کمپوت میوه و آبمیوه بررسی شد؛ در اینجا در پاسخ به سوال ابتدایی که مصرف کمپوت بهتر است یا آبمیوه؟ باید گفت که قطعا مصرف میوه! مگر آنکه مشکلات گوارشی داشته باشید و پزشک شما را به مصرف کمپوت و آبمیوه توصیه کند. بنابراین به هیچ عنوان این دو فرآورده جایگزین میوه تازه نمی‌شوند.

محتوای پست ها و مطالب این وب سایت، توسط کاربران آن، تهیه و تولید می شود، به همین دلیل تیم مجله میترا مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده، نخواهد داشت
کلمات کلیدی : کمپوت میوه ، آب میوه ، فواید کمپوت میوه
 من ابمیوه رو ترجیح میدم
برای ارسال نظر و یا سوال، لطفا ابتدا به حساب کاربری تان وارد شوید


تبلیغ با میترا نت