دسته بندی پست ها
پست های اسپانسرپیشنهاد سردبیرتازه ترین پست هاپر بازدید ترین پست هامحبوب ترین پست هازیبایی، بهداشت و سلامتتغذیه و آشپزیعلمی و آموزشیروزانه و اجتماعیخانه و خانوادهتکنولوژی و فناوریطنز و داستانیتاریخی و گردشگریعکس و کاریکاتوراینترنت و کامپیوترفلسفی و اخلاقیبازی و سرگرمیخلاقیت و نوآوریفرهنگی و هنریفیلم و سریالاقتصادی و مالیگرافیک و طراحیورزشی و تندرستی
1

مجله میترا

English
ورود به حساب ثبت نام
English خروج پیشخوان پرداخت آنلاین



پیشگیری همیشه مؤثرتر از درمان است مثل سرطان

پست های بیشتر از دسته زیبایی، بهداشت و سلامت

در حال حاضر «سرطان» دومین عامل مرگ‌ومیر در دنیا پس از بیماری‌های قلبی- عروقی محسوب می‌شود که متأسفانه این آمار حتی از جنگ و بلایای طبیعی نیز پیشی گرفته است.
گزارش تخلف دوست داشتم ( 0 ) بنچاق !
نویسنده : behnam71 شماره پست : 30787 تاریخ انتشار : 1398/05/23
1-دخانیات:

دخانیات مهم‌ترین عامل زمینه‌ساز سرطان است که تأثیر آن کاملاً اثبات شده است. این عادت ناسالم عامل بیش از 30 درصد تومورهای بدخیم و یک‌چهارم موارد فوت ناشی از سرطان است. همچنین 80 درصد سرطان‌های ریه، 50 تا 76 درصد سرطان‌های مربوط به سیستم تنفس فوقانی و 53 درصد سرطان‌های مثانه را شامل می‌شود. البته افرادی که تنها در معرض دود سیگار دیگران هستند نیز در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان قرار دارند.


2-تغذیه:

عادات غذایی نیز در بروز سرطان‌ها دخیل هستند، چنانکه زیاده‌روی در مصرف گوشت‌ها و سوسیس و کالباس خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش می‌دهد. همچنین نمک و خوراکی‌های شور فرد را در معرض ابتلا به سرطان معده قرار می‌دهد. الکل نیز به عنوان یکی دیگر از علل مهم شناخته می‌شود، به طوری که آمار 63 درصد سرطان دهان و حلق، 54 درصد سرطان حنجره و 26 درصد سرطان کبد ناشی از مصرف الکل است. این در حالی است که مصرف کافی میوه‌ها و سبزیجات یک عامل پیشگیرانه نسبت به سرطان‌های مجاری تنفسی فوقانی و معده است. گنجاندن مقدار مناسب فیبرها در برنامه غذایی نیز خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش می‌دهد.


3-آلاینده‌های فیزیکی و شیمیایی: 

اینکه بتوان از این عوامل خطر اجتناب کرد یا نه تفاوتی ندارد زیرا در واقع آلاینده‌های فیزیکی شیمیایی به جز سیگار، عامل 3 تا 9 درصد سرطان‌ها هستند. از جمله این موارد می‌توان به پرتوهای یونیزه، رادون، آلاینده‌هایی مانند دی‌اکسین یا آفت‌کش‌هایی که ممکن است در مواد غذایی بافی بمانند، اشاره کرد. همچنین در مصارف صنعتی مواجهه با بسیاری از ترکیبات مانند بنزن، کروم، آزی است، گردوغبار چوب و... خطر ابتلا به سرطان را در پی دارد. البته ماهیت سرطان‌های ناشی از این عوامل با توجه به ماده مورد نظر متفاوت خواهد بود.


4-عوامل عفونی: 

نقش عفونت‌ها در سرطانی شدن برخی تومورها کاملاً شناخته شده است. در این باره باید اشاره کرد که 70 تا 80 درصد سرطان‌های کبد مربوط به عفونت‌های ویروسی هپاتیت B و C و 70 درصد سرطان‌های گردن رحم ناشی از دو ویروس پاپیلومای انسانی است. خطر سرطان‌های دستگاه گوارش نیز در صورت زمینه عفونت مزمن معده به باکتری هلیکوباکترپیلوری 5 تا 6 برابر تشدید می‌شود. برخی لنفوم‌ها نیز با عفونت‌های ویروسی مانند VHC, HTLV, VIH, EBV, HHV8- 1 یا باکتری‌های هلیکوباکترپیلوری، کمپیلوباکتر ججونی و... مرتبط است.


5-افزایش سن:

افزایش سن مهم‌ترین عامل اجتناب‌ناپذیر سرطان است. در واقع، هرچه سن بالاتر می‌رود، میزان آسیب‌های ایجاد شده در سلول‌ها افزایش پیدا می‌کند. همچنین در دوران سالمندی احتمال ناهنجاری‌های سرطان و پیشرفت آن‌ها به تومور بیشتر خواهد بود.


6-هورمون‌ها: 

تغییرات هورمونی در بدن طی دوران زندگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌ها را در پی داشته باشد. به عنوان مثال در این زمینه می‌توان به سن بلوغ و یائسگی، تعداد بارداری، سن بارداری، مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری و درمان‌های هورمونی مربوط به یائسگی اشاره کرد.


7-زمینه ژنتیک:

 بین 5 تا 10 درصد آمار مجموع سرطان ناشی از زمینه ژنتیک است. به نظر می‌رسد 5 تا 10 درصد سرطان‌های تخمدان و پستان و 3 درصد سرطان‌های کولون در افرادی دیده می‌شود که سابقه این بیماری را در خانواده و نزدیکان خود داشته‌اند. برخی دیگر از سرطان‌ها که بسیار نادر هستند نیز تقریباً در همه موارد به دلیل این زمینه ژنتیک بروز پیدا می‌کند که تومورهای چشمی اطفال و بعضی تومورهای کلیه جزو این گروه هستند.

محتوای پست ها و مطالب این وب سایت، توسط کاربران آن، تهیه و تولید می شود، به همین دلیل تیم مجله میترا مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده، نخواهد داشت
کلمات کلیدی : دخانیات ، عوامل عفونی ، افزایش سن
برای ارسال نظر و یا سوال، لطفا ابتدا به حساب کاربری تان وارد شوید


تبلیغ با میترا نت