دسته بندی پست ها
پست های اسپانسرپیشنهاد سردبیرتازه ترین پست هاپر بازدید ترین پست هامحبوب ترین پست هازیبایی، بهداشت و سلامتتغذیه و آشپزیعلمی و آموزشیروزانه و اجتماعیخانه و خانوادهتکنولوژی و فناوریطنز و داستانیتاریخی و گردشگریعکس و کاریکاتوراینترنت و کامپیوترفلسفی و اخلاقیبازی و سرگرمیخلاقیت و نوآوریفرهنگی و هنریفیلم و سریالاقتصادی و مالیگرافیک و طراحیورزشی و تندرستی
1

مجله میترا

English
ورود به حساب ثبت نام
English خروج پیشخوان پرداخت آنلاین



اهمیت مصرف کلسیم در دوران شیردهی

پست های بیشتر از دسته زیبایی، بهداشت و سلامت

هر مادری باید در زمان نوزادی کودک با شیر تمام مواد ضروری بدن او را تأمين کند بنابراین تغذیه مادر شیرده در سلامت نوزاد و همچنين خود مادر از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
گزارش تخلف دوست داشتم ( 5 ) بنچاق !
نویسنده : saeid1374 شماره پست : 30270 تاریخ انتشار : 1398/05/07
آخرین کاربرانی که این پست را دوست داشتند : ns6200 , vashty , yaser , Ntmi123 , bahara ,
مصرف کلسیم در دوران شیردهی

یکی از مهمترين موادی که باید توسط همه مادران مورد استفاده قرار گیرد، کلسیم است. کلسیم در برنامه غذایی خانم های شیرده از اهميت خاصی برخوردار است، زیرا نقش اساسی در سلامت مادران شیرده و فرزند آنها دارد.

کلسیم یکی از عناصر مهمی است که بدن نوزاد براي رشد و استخوان سازی به آن احتیاج دارد بدین ترتیب رژیم غذایی مادران در دوره شیردهی باید دارای کلسیم کافی باشد تا علاوه بر تامين کلسیم شیر مادر، پاسخگوی نیازهای بدن خود مادر هم باشد.

درست است که کلسیم براي رشد نوزاد الزامی است و شیر مادر را هم غنی ميکند، ولی ذفواید مهمی هم براي سلامتی مادران دارد که دو مورد از مهمترين آنها به ترتیب زیر هستند:


- کاهش علایم سندرم پیش از قائدگی( PMS):

یکی از تحقيقات معتبر National Institute of Mental Health نشان ميدهد که درصورتی که زنان روزانه 1200 ميلي گرم کلسیم اخذ کنند، علایم سندرم پیش از قائدگی را بیش از 50 درصد کاهش می‌دهند.


- کاهش چربی بدن:

پژوهشگران دانشگاه تنسی در تحقيقات اخیرشان متوجه شده اند که رژیم غذایی مملو از محصولات لبنی کم چرب میتواند سلول های چربی را به تولید چربی کم تر وادار کند.


- تقویت استخوان ها:

تراکم استخوانی در مادران شیرده کم ميشود ولی این حالت دائمی نیست و پس از زمان شیردهی استخوان ترميم ميشود . در صورت تأمين کردن کلسیم مورد نیاز بدن در زمان شیردهی، استخوان های مادران هم از دو طريق تقویت ميشود :جذب کلسیم بیش تر بصورت مستمر و ترشح هورمون استروژن که تقویت کننده استخوان ها است.


مقدار کلسیم مصرفی در دوران شیردهی

براي کلسیم کافی در شیر مادر وجود داشته باشد، مادران در دوره شیردهی باید روزانه هزار ميلي گرم کلسیم دریافت کنند. بهتر است این میزان کلسیم تا حد امکان از طريق رژیم غذایی به بدن برسد و از مصرف قرص کلسیم پرهیز شود؛ زیرا کلسیم موجود در غذاها راحت تر از قرص کلسیم جذب بدن ميشود.

باید توجه داشت که میزان کلسیم دریافتی نیز نباید از 2500 ميلي گرم در روز بیش تر باشد. مادر شیرده، روزانه به 3 لیوان لبنیات مقداری بادام و سبزیجاتی برای اینکه اسفناج و جعفری و نعناع و کرفس و کلم احتیاج دارد تا 1000 ميلي گرم نیاز کلسیم او تامين شود.


مصرف قرص کلسیم در دوران شیردهی

برخی از مادران بخاطر حساسیت های نوزاد خود به شیر از خوردن شیر صرف نظر ميکنند و یا به میزان اندک از فرآورده های لبنی استفاده ميکنند. در این صورت نباید خوردن قرص کلسیم را فراموش کنند.

مطلوب ترین زمان براي خوردن قرص کلسیم، شب است. زمانی که می خوابیم مقدار کلسیم در بدن به حداقل خود می رسد، در حین این افت کلسیم بدن از استخوان کلسیم مورد نظرش را برداشت ميکند.


اهمیت ویتامین D در جذب کلسیم

استفاده گروه‌های گوناگون غذایی با هم میتواند اثر بازدارنده یا محرک روی جذب املاح معدنی و ویتامین ها داشته باشد. براي جذب کامل مواد غذایی باید به غذاهایی که در کنار هم مصرف میشوند توجه داشت. برخی از ماده های مثل ویتامین D، درصورتی که در کنار کلسیم استفاده شوند، بطور چشمگیری جذب آن را افزایش می دهند.


منابع غذایی کلسیم

شیر و محصولات لبنی دیگر در صدر این فهرست قرار می‌گیرند، اما مواد غذایی دیگری مانند ماهی‌های کنسروشده و انواع محصولات غنی‌شده با کلسیم مانند آب‌میوه طبیعی،‌ غلات صبحانه، نان و... نیز در همین گروه هستند. کلسیم موجود در مهم‌ترین منابع غذایی این املاح به ترتیب زیر است:

- یک فنجان ماست ساده و کم‌چرب: 415 میلی‌گرم.

- حدود 45 گرم پنیر موزارلا کم‌چرب: 333 میلی‌گرم.

- 85 گرم ماهی ساردین (کنسروشده در روغن همراه با استخوان): 325 میلی‌گرم.

- 226 گرم ماست میوه‌ای کم‌چرب: 313 تا 384 میلی‌گرم.

- 226 گرم شیر بدون چربی: 299 میلی‌گرم.

- 226 گرم شیر سویا غنی‌شده با کلسیم: 299 میلی‌گرم.

- 226 گرم شیر کامل: 277 میلی‌گرم.

- 170 گرم آب پرتقال طبیعی غنی‌شده با کلسیم: 261 میلی‌گرم.

- نصف فنجان پنیر توفو کلسیم‌دار: 253 میلی‌گرم.

- 85 گرم ماهی سالمون کنسروشده با استخوان: 181 میلی‌گرم.

- یک فنجان پنیر کوتاژ (یک درصد چربی): 138 میلی‌گرم.

- نصف فنجان شلغم بخارپز یا آب‌پز: 99 میلی‌گرم.

- نصف فنجان بستنی وانیلی: 84 میلی‌گرم.

محتوای پست ها و مطالب این وب سایت، توسط کاربران آن، تهیه و تولید می شود، به همین دلیل تیم مجله میترا مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده، نخواهد داشت
کلمات کلیدی : دوران شیردهی ، کاهش علایم سندرم ، استخوان سازی
برای ارسال نظر و یا سوال، لطفا ابتدا به حساب کاربری تان وارد شوید


تبلیغ با میترا نت