دسته بندی پست ها
پست های اسپانسرپیشنهاد سردبیرتازه ترین پست هاپر بازدید ترین پست هامحبوب ترین پست هازیبایی، بهداشت و سلامتتغذیه و آشپزیعلمی و آموزشیروزانه و اجتماعیخانه و خانوادهتکنولوژی و فناوریطنز و داستانیتاریخی و گردشگریعکس و کاریکاتوراینترنت و کامپیوترفلسفی و اخلاقیبازی و سرگرمیخلاقیت و نوآوریفرهنگی و هنریفیلم و سریالاقتصادی و مالیگرافیک و طراحیورزشی و تندرستی
1

مجله میترا

English
ورود به حساب ثبت نام
English خروج پیشخوان پرداخت آنلاین



از دست دادن قدرت چشایی؛ دلایل، تشخیص و درمان!

پست های بیشتر از دسته زیبایی، بهداشت و سلامت

از دست دادن قدرت چشایی به از دست دادن جزئی یا کامل حس چشایی اشاره دارد. مردم از این عبارت برای توصیف مزه‌ای بیش از حد قوی و به طور معمول ناخوشایند نیز استفاده کنند.
گزارش تخلف دوست داشتم ( 1 ) بنچاق !
نویسنده : tiiiim شماره پست : 28886 تاریخ انتشار : 1398/03/23
آخرین کاربرانی که این پست را دوست داشتند : Snowlady97 ,
از دست دادن قدرت چشایی ممکن است به از دست دادن جزئی یا کامل حس چشایی اشاره داشته باشد. مردم ممکن است از این عبارت برای توصیف مزه‌ای بیش از حد قوی و به طور معمول ناخوشایند نیز استفاده کنند.

مسائل پزشکی مختلفی ممکن است به از دست رفتن حس چشایی منجر شوند. برخی از آن‌ ها بی‌خطر هستند، در شرایطی که برخی دیگر ممکن است به تشخیص پزشک نیاز داشته باشند. نوع درمان بر اساس دلیل زمینه‌ای انتخاب می‌شود.


دلایل

درک مزه شبح (Phantom Taste Perception) شایع‌ترین دلیل اختلال چشایی است. فرد مبتلا به این اختلال با مزه‌ای قوی و پایدار در دهان، حتی زمان که خالی است، مواجه می‌شود.این مزه اغلب ناخوشایند بوده و ممکن است بر مزه غذاهای مصرفی دیگر نیز غلبه کند. این مزه ممکن است با احساس سوزش پایدار در دهان همراه باشد.

سه نوع درک مزه شبح وجود دارند:

آگوسیا (Ageusia)

از دست دادن کامل حس چشایی آگوسیا نام دارد که می‌تواند ناتوانی فرد در تشخیص هر مزه‌ای را به همراه داشته باشد.با این وجود، آگوسیا شرایطی نادر است. مطالعه‌ای در سال 2016 برآورد کرد که تنها 3 درصد از افرادی که از دست دادن حس چشایی را تجربه می‌کنند به آگوسیا واقعی مبتلا هستند.


دیسگوسیا (Dysgeusia)

دیسگوسیا موجب مزه‌ای پایدار در دهان می‌شود که می‌تواند مزه‌های دیگر را پوشش داده و مزه همه غذاها شبیه به هم به نظر برسد.افراد مبتلا به دیسگوسیا اغلب مزه دهان خود را دارای ویژگی‌های خاص و این گونه توصیف می‌کنند: ناخوشایند، متعفن، ترش، شور


هیپوگوسیا (Hypogeusia)

هیپوگوسیا اصطلاحی است که برای از دست دادن جزئی یک مزه مشخص استفاده می‌شود. افراد مبتلا به هیپوگوسیا ممکن است قادر به تشخیص یکی از این مزه‌ها نباشند: تلخی، ترشی، شوری، شیرینی

زبان تنها اندامی نیست که در چشایی انسان نقش دارد. چشایی حسی پیچیده است که زبان، گلو، سقف دهان، و بینی در آن نقش دارند.حس بویایی به طور قابل توجهی بر حس چشایی انسان تأثیرگذار است.آنوسمی اصطلاح پزشکی برای از دست دادن حس بویایی است.

یک فرد می‌تواند به آنوسمی جزئی یا کامل مبتلا باشد که ممکن است موجب شود فکر کند که حس چشایی خود را از دست داده است.


تشخیص

اختلالات چشایی غیرمعمول نیستند. هر ساله افراد بسیاری با شکایت از بروز مشکل در حس چشایی خود به پزشک مراجعه می‌کنند. این در شرایطی است که افراد بسیاری نیز برای درمان اختلال چشایی خود اقدام نمی‌کنند.یک متخصص گوش و حلق و بینی می‌تواند اختلالات چشایی و بویایی را تشخیص داده و درمان کند.

محتوای پست ها و مطالب این وب سایت، توسط کاربران آن، تهیه و تولید می شود، به همین دلیل تیم مجله میترا مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده، نخواهد داشت
کلمات کلیدی : قدرت چشایی ، انواع درک مزه ، آگوسیا
برای ارسال نظر و یا سوال، لطفا ابتدا به حساب کاربری تان وارد شوید


تبلیغ با میترا نت