دسته بندی پست ها
پست های اسپانسرپیشنهاد سردبیرتازه ترین پست هاپر بازدید ترین پست هامحبوب ترین پست هازیبایی، بهداشت و سلامتتغذیه و آشپزیعلمی و آموزشیروزانه و اجتماعیخانه و خانوادهتکنولوژی و فناوریطنز و داستانیتاریخی و گردشگریعکس و کاریکاتوراینترنت و کامپیوترفلسفی و اخلاقیبازی و سرگرمیخلاقیت و نوآوریفرهنگی و هنریفیلم و سریالاقتصادی و مالیگرافیک و طراحیورزشی و تندرستی
1

مجله میترا

English
ورود به حساب ثبت نام
English خروج پیشخوان پرداخت آنلاین



آشنایی با خواص سیاه دانه

پست های بیشتر از دسته زیبایی، بهداشت و سلامت

دانشمندان فعالیت‌های ضد توموری تیموکینون و تیموهیدروکینون موجود در سیاه دانه را مورد ارزیابی گوناگون قرار داده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که این دو ترکیب، موجب کاهش 52 درصدی در سلول‌های سرطانی می‌شود.
گزارش تخلف دوست داشتم ( 4 ) بنچاق !
نویسنده : tiiiim شماره پست : 28656 تاریخ انتشار : 1398/02/27
آخرین کاربرانی که این پست را دوست داشتند : mahvash , emadbiggie , yaser , Ntmi123 ,
سیاه دانه با نام علمی Nigella sativa گیاه گلداری، یکساله از خانواده آلاله (Ranunculacea) می‌باشد.این گیاه با دوره زندگی کوتاه مدت، مخصوص نواحی نیمه خشک است.سیاه دانه گیاهی با ارتفاع تقریبی 60 سانتی‌متر، با برگ‌های سبز خاکستری و نخی شکل است.در حالت طبیعی گل‌ها به رنگ آبی و دارای 5 گلبرگ به عرض 2/5 سانتی‌متر به رنگ سفید شیری با کناره مایل به آبی است.

دانه‌ها معمولاً کوچک (5-1 میلی‌گرم) و دارای رنگ خاکستری تیره یا سیاه هستند.سیاه دانه که با نام‌های سیاه تخمه، شونیز و کمون هندی نیز شناخته می‌شود، دارای زمینه تاریخی و مذهبی در بین اقوام و ملل مختلف است، به طوری که میلیون‌ها نفر در نواحی مدیترانه و شبه قاره هند روزانه از روغن دانه آن در پیشگیری طبیعی و یا درمان بیماری‌ها استفاده می‌کنند.

بیشترین کشورهای تولیدکننده این گیاه، مصر، هند، پاکستان، عراق و ترکیه هستند، در ایران نیز به فراوانی در اصفهان، اراک و خراسان پرورش می‌یابد.در ادامه به برخی از خواص متنوع و خارق‌العاده این گیاه با ارزش اشاره خواهیم نمود:


سیاه دانه و دیابت

نتایج بررسی‌های علمی حاکی از تأثیر عصاره سیاه دانه بر میزان گلوکز سرم می‌باشد.مکانیسم‌های احتمالی که برای اثر مذکور بیان شده عبارتند از: افزایش تولید انسولین از سلول‌های بتا پانکراس، کاهش گلوکونئوژنز (یکی از مسیرهای داخل سلولی تولید گلوکز) در کبد و افزایش حساسیت سلول‌های کبدی به انسولین.

یافته‌های حاصل از مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که عصاره سیاه دانه باعث کاهش جذب گلوکز از روده می‌شود و میزان تحمل گلوکز را افزایش می‌دهد.سازوکار این اثر سیاه دانه، تنظیم عملکرد انتقال دهنده سدیم گلوکز-1 (SGLT-1) که یک انتقال دهنده مهم گلوکز در روده است، عنوان شده است.


سیاه دانه و خواص آنتی اکسیدانی

فلاوونوئیدها و سایر ترکیبات مذکورِ موجود در سیاه دانه علاوه بر کاهش پراکسیداسیون لیپیدها و بهبود فعالیت آنزیم‌های شرکت کننده در دفاع آنتی اکسیدانی بدن مانند گلوتاتیون پراکسیداز (GPx)، گلوتاتیون ردوکتاز (GR)، سوپر اکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT)، مانع تشکیل رادیکال‌های آزاد مخرب سلامتی نیز می‌شوند.

ترکیبات مختلف سیاه دانه اثر هم‌افزایی دارند. سیاه دانه در اثر ترکیب با آهن، مانع اکسیداسیون آن می‌شود.در بسیاری از بیماری‌ها مانند سیروز کبدی یا آسیب‌های کبدی ناشی از عفونت و مواد شیمیایی که در آن‌ها رادیکال آزاد تولید می‌شود، عمل آنتی اکسیدانی سیاه دانه می‌تواند بسیار مفید واقع شود.

در بسیاری از بیماری‌ها مانند سیروز کبدی یا آسیب‌های کبدی ناشی از عفونت و مواد شیمیایی که در آن‌ها رادیکال آزاد تولید می‌شود، عمل آنتی اکسیدانی سیاه دانه می‌تواند بسیار مفید واقع شود


سیاه دانه و سلامت قلب

تأثیر عصاره و ترکیبات سیاه دانه بر سیستم قلبی عروقی به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق سیستم‌های کولینرژیک و تریپتا مینرژیک است. از روغن سیاه دانه در طب ایرانی به عنوان یک دارو کاهنده فشارخون یاد می‌شود.

لینولئیک اسید به عنوان عمده‌ترین اسید چرب غیراشباع موجود در روغن سیاه دانه، در متابولیسم بافتی و ساخت پروستاگلاندین ها (یکی از مهم‌ترین واسطه‌های شیمیایی در داخل بدن) مؤثر بوده و باعث کاهش فشار خون و انقباض عضلات صاف می‌شود. عصاره سیاه دانه اثر مهاری قوی بر تعداد ضربان های قلب و قدرت انقباضی آن دارد که ممکن است به علت مهار فعالیت کانال‌های کلسیم یا باز شدن کانال‌های پتاسیم باشد.


سیاه دانه و خواص آنتی میکروبیالی

اثر ضد قارچی روغن سیاه دانه با محتوای کینون ها (تیموکینون و تیموهیدروکینون) مرتبط دانسته می‌شود.این ترکیبات با ایجاد کمپلکس برگشت ناپذیر با پروتئین‌های هسته، باعث غیرفعال شدن پروتئین‌ها می‌شوند.

تیموکینون به پلی پپتیدهای دیواره سلولی، آنزیم‌ها و پروتئین‌های محصور شده در غشای پلاسمایی متصل شده و باعث از دست رفتن عملکرد آن‌ها و بازدارندگی از رشد قارچ‌ها می‌شود.علاوه بر مطالب گفته شده مکانیسم اثر تیموکینون، بازدارندگی آن از سنتز RNA (ماده ژنتیک درون سلولی مسئول اصلی تولید مثل و تکثیر سلول‌های باکتریایی) و انواع پروتئین در باکتری‌هاست.

محتوای پست ها و مطالب این وب سایت، توسط کاربران آن، تهیه و تولید می شود، به همین دلیل تیم مجله میترا مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده، نخواهد داشت
کلمات کلیدی : فواید سیاه دانه ، خواص سیاه دانه ، سلول‌های سرطانی
برای ارسال نظر و یا سوال، لطفا ابتدا به حساب کاربری تان وارد شوید


تبلیغ با میترا نت