دسته بندی پست ها
پست های اسپانسرپیشنهاد سردبیرتازه ترین پست هاپر بازدید ترین پست هامحبوب ترین پست هازیبایی، بهداشت و سلامتتغذیه و آشپزیعلمی و آموزشیروزانه و اجتماعیخانه و خانوادهتکنولوژی و فناوریطنز و داستانیتاریخی و گردشگریعکس و کاریکاتوراینترنت و کامپیوترفلسفی و اخلاقیبازی و سرگرمیخلاقیت و نوآوریفرهنگی و هنریفیلم و سریالاقتصادی و مالیگرافیک و طراحیورزشی و تندرستی
1

مجله میترا

English
ورود به حساب ثبت نام
English خروج پیشخوان پرداخت آنلاین



مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟

پست های بیشتر از دسته تغذیه و آشپزی

هویج فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد؛ اما به دلیل خواص متفاوت هویج پخته شده و هویج خام، سوال رایج این است که هویج خام بهتر است یا پخته؟ در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.
گزارش تخلف دوست داشتم ( 11 ) بنچاق !
نویسنده : khodaismylove شماره پست : 27890 تاریخ انتشار : 1398/06/03
آخرین کاربرانی که این پست را دوست داشتند : Mylovelyangel , vashty , unlimitelove , Ntmi123 , hoomanz , shakiba21 , Loveislife , iamlove , lovely , Myangel , sibgol ,
هویج به عنوان یک سبزی ترد، شیرین و خوشمزه، سرشار از مواد مغذی است که معمولا به صورت خام یا خرد شده در تهیه انواع سالاد، سوپ‌ها و غذاها کاربرد دارد. این ماده خوراکی شیرین و خوش‌طعم، با داشتن ویتامین‌های زیاد، منبع مفیدی برای درمان بسیاری از بیماری‌هاست. اما برای پاسخ به سوال مطرح شده که مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟ در این مطلب ابتدا به معرفی خواص هویج و سپس مزایا و معایب هویج خام و پخته شده می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.


خواص هویج

هویج یکی از مواد غذایی حاوی پتاسیم، فیبر، بتاکاروتن و آنتی‌اکسیدان و ویتامین K است. مصرف هویج به صورت خام، پخته و یا به صورت آب هویج مزایای بسیار زیادی را برای بدن به همراه خواهد داشت.این ماده خوراکی سرشار از بتاکاروتن و سایر کاروتنوئید هاست و به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، از کهولت سن جلوگیری کرده و به عنوان یکی از بهترین مواد خوراکی ضد سرطان شناخته می‌شود. در زیر تعدادی از خواص بی‌نظیر هویج آورده شده‌است.

درمان‌کننده سیفلیس، سل، سنگ صفرا و بیماری‌های کبدی
درمان سرفه‌
بهبود بیماری‌های قلبی
جلوگیری از آب مروارید،
جلوگیری از پوکی استخوان
جلوگیری از عفونت مجاری ادراری

توجه: این سبزی، به دلیل پتاسیم موجود در آن، برای افراد مبتلا به نارسایی کلیه چه به صورت خام و چه به صورت پخته محدودیت مصرف دارد. همچنین در صورتی که هویج خام به مقدار زیادی مصرف ‌شود، رنگ پوست را به طور غیرمعمولی به رنگ زرد تا نارنجی تبدیل می‌کند. این تغییر رنگ ناشی از بتاکاروتن موجود در هویج است.


میزان ویتامین و بتاکارون

مصرف هویج به صورت پخته شده، باعث از بین رفتن ویتامین C موجود در آن می‌شود، اما بتاکاروتن موجود در آن، در اثر پختن از بین نمی‌رود. بتاکاروتن موجود در هویج، ماده‌ای حساس به گرما نیست.


میزان فیبر و هضم آن

هنگامی که هویج پخته می‌شود، دیواره‌های سلولی بافت گیاهی آن نرم شده و هضم آن برای دستگاه گوارش راحت‌تر خواهد بود؛ لازم به ذکر است که یک عدد هویج حاوی 12 گرم کربوهیدرات و 4 گرم فیبر است و مصرف آن به صورت خام نفخ معده را به همراه خواهد داشت. بنابراین مصرف هویج پخته برای افرادی که مشکلات معده دارند بهتر است. اما دقت داشته باشید که نباید هویج را زیاد پخت؛ چراکه مواد مغذی آن در اثر حرارت زیاد از بین خواهد رفت.

نکته: دقت داشته باشید که هویج پخته شده را در دمای اتاق به مدت طولانی (بیشتر از 5 تا 6 ساعت) نگهداری نکنید؛ زیرا باعث به وجود آمدن مواد مضر روی سطح هویج خواهد شد و خاصیت آن از بین می‌رود.


میزان آنتی اکسیدان

طبق مطالعات انجام شده، هویج پخته شده، آنتی اکسیدان‌های بیشتری از هویج خام دارد. پختن هویج همراه با مقدار کمی روغن، میزان آنتی‌اکسیدان‌های بتاکاروتن و اسید فنولیک را در هویج افزایش می‌دهد و همچنین توانایی بدن در جذب این ماده غذایی پرخاصیت را تا سه برابر افزایش خواهد داد.
 

میزان قند

هویج نسبت به سایر سبزی‌ها قند زیادی داشته و در اثر حرارت، نمایه گلایسمی یا میزان قند آن افزایش می‌یابد. بنابراین افراد مبتلا به بیماری دیابت، بهتر است هویج را به صورت خام مصرف کنند.


سخن آخر

همان‌طور که اشاره شد، مصرف هویج پخته نسبت به هویج خام، مزایا و خواص درمانی بیشتری دارد؛ چراکه بتاکاروتن موجود در این ماده غذایی، بعد از پخت حفظ شده و خواص آنتی‌اکسیدانی آن بیشتر می‌شود. می‌توانید بر حسب سلیقه و ذائقه خود، هویج پخته شده را با دانه کنجد، سیر خرد شده، نعنای تازه، روغن زیتون و یا حتی سرکه سیب مصرف کنید.

محتوای پست ها و مطالب این وب سایت، توسط کاربران آن، تهیه و تولید می شود، به همین دلیل تیم مجله میترا مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده، نخواهد داشت
کلمات کلیدی : هویج خام ، خواص هویج ، بهبود بیماری‌های قلبی
برای ارسال نظر و یا سوال، لطفا ابتدا به حساب کاربری تان وارد شوید


تبلیغ با میترا نت