دسته بندی پست ها
پست های اسپانسرپیشنهاد سردبیرتازه ترین پست هاپر بازدید ترین پست هامحبوب ترین پست هازیبایی، بهداشت و سلامتتغذیه و آشپزیعلمی و آموزشیروزانه و اجتماعیخانه و خانوادهتکنولوژی و فناوریطنز و داستانیتاریخی و گردشگریعکس و کاریکاتوراینترنت و کامپیوترفلسفی و اخلاقیبازی و سرگرمیخلاقیت و نوآوریفرهنگی و هنریفیلم و سریالاقتصادی و مالیگرافیک و طراحیورزشی و تندرستی
1

مجله میترا

English
ورود به حساب ثبت نام
English خروج پیشخوان پرداخت آنلاین



نکات تهیه سرپناه بعد از حادثه
پست های بیشتر از دسته روزانه و اجتماعی

در برخی موارد بعد از وقوع یک حادثه نیاز به سرپناهی جدید برای اسکان افراد وجود دارد و این امر یعنی تهیه سرپناه ‌هنگام سوانح و بحران ها امر مهمی است. سرپناه زمانی ضرورت پیدا می کند که به علت بروز سانحه یا بحران، محل سکونت یا محل کار تخریب شده یا خطری متوجه افراد باشد. در این گزارش به نکاتی که برای این کار و اسکان اولیه بعد از آن مهم هستند، پرداخته ایم که دانستن شان برای روز مبادا بد نیست.
گزارش تخلف دوست داشتم ( 4 ) بنچاق !
نویسنده : Reza8114 شماره پست : 22872 تاریخ انتشار : 1397/12/16
آخرین کاربرانی که این پست را دوست داشتند : vashty , ns6200 , zeinab1376 , admin ,
سقفی امن بسازید

تهیه سرپناه ‌در منطقه خارج از خطر می تواند شامل موارد زیر باشد: رفتن نزد بستگان و دوستان‌، اقامت در مراکز خصوصی یا رفتن به اردوگاه های جمعی که توسط گروههای امدادی با کمک مقامات دولتی برپا شده اند. برای تدارک سرپناه‌ نخست لازم است به نوع سانحه توجه کرده و بعد در نقطه ای در داخل خانه یا ساختمانی دیگر که ایمن است به فکر پناهگاه بود. مثلاً برای مصون ماندن از گردباد بهتر است در خانه به جایی پناه برد که در طبقه پایین و دور از در و پنجره و دیوارهای خارجی باشد.

هر نوع سانحه ای، سرپناه خاص خود را می طلبد که بعداً به آن پرداخته خواهد شد.هرچند که پناهگاه های عمومی معمولاً دارای آب‌، غذا‌، دارو و امکانات اولیه بهداشتی هستند، اما می توان کیف نجات را به آنجا برد و نیازهای ‌اعضای خانواده را برای مدتی تأمین کرد. در این اردوگاه ها باید با عده زیادی زیر یک سقف زندگی کرد که وضع دشوار و ناخوشایندی است. در چنین وضعی همکاری با مسئولان اردوگاه نیازی مبرم بوده و رعایت قوانین اردوگاه الزامی است.زمان اسکان در چنین اردوگاه هایی با توجه به نوع سانحه یا بحران ممکن است کوتاه یا طولانی مدت باشد. تا زمانی که مقامات مسئول وضعیت عادی را اعلام نکرده باشند‌، ترک این اردوگاه ها به مصلحت نیست. باید به طور مداوم به اخبار رادیو گوش داد. اگر زمان اسکان در هر جایی طولانی شد‌، باید به فکر تأمین آب و نان و سایر مایحتاج خانواده به ‌اندازه کافی بود.


تأمین آب

باید اجازه داد که افراد به ‌اندازه کافی آب بخورند. افراد زیادی به بیش از دو لیتر آب در روز احتیاج دارند. نیاز روزانه افراد به آب تابع سن‌، فعالیت فیزیکی‌، وضع جسمانی و نیز زمان بروز سانحه است.هیچگاه آب جیره بندی نشود‌، مگر آنکه مسئولان چنین دستوری داده باشند. امروز به‌ اندازه کافی آب مصرف کرده و تلاش ‌شود تا برای فردا آب بیشتری تأمین شود. تحت هیچ شرایطی نباید هر فردی کمتر از ۴ لیوان آب در روز بخورد. می توان با فعالیت کم روزانه یا استقرار در جای خنک مصرف آب را به حداقل رساند. آب آشامیدنی نباید آلوده باشد. در صورت لزوم آب های مشکوک (نظیر آب لوله کشی نامطمئن، آب چشمه یا آب برکه‌) بعد از تصفیه مصرف شوند. اگر تصفیه امکان پذیر نباشد‌، در صورت امکان باید استفاده از آب به تأخیر بیفتد اما در هر حال ‌نباید اجازه داد که بدن دچار کم آبی شود.

اگر گزارشاتی مبنی بر شکستگی لوله های آب یا فاضلاب ‌وجود دارند ‌یا مسئولان در مورد وجود مشکل در سیستم لوله‌کشی هشداری داده باشند، بهتر است برای پیشگیری آلودگی آب در خانه، شیر اصلی ورودی آب به منزل را بست‌. باید همه اعضای خانواده با این کار به خوبی آشنا باشند. برای استفاده از آب موجود در سیستم لوله‌کشی‌، می‌توان از طریق بازکردن شیر آبی که در بالاترین بخش خانه قرار دارد، هوا را به داخل سیستم لوله‌کشی هدایت کرد.قدری آب از این شیر می‌ریزد، اما می‌توان از شیر آبی که در پایین‌ترین بخش قرار گرفته است آب تهیه کرد.برای استفاده از آب گرم موجود در تانک ذخیره آب‌، باید مطمئن شد که ‌جریان برق و گاز قطع شده‌اند. سپس دریچه خروج آب در قسمت پایین تانک باز شود. ‌دریچه ورودی بسته شود ‌و شیر آب گرم باز بماند. قبل از آنکه جریان برق و گاز مجدداً برقرار شوند، بهتر است ‌تانکر آب گرم را ‌مجدداً پر کرد. اگر جریان گاز قطع شده باشد، لازم است افراد متخصص برای برقراری مجدد آن اقدام کنند.


منابع آب

در شرایط بحران، منابع آب فاقد خطر عبارتند از‌: یخ‌، آب موجود در هیتر (‌اگر هیتر آسیب ندیده باشد) و آب جاری در سیستم لوله کشی. منابع نامطمئن عبارتند از‌: آب موجود در رادیاتورها‌، آب موجود در بویلرها (‌سیستم گرمایشی خانه) آب برکه ها‌، آب فلاش تانک‌ها‌، آب استخرهای شنا و حوض ها.


تصفیه آب

قبل از استفاده از آب منابع نامطمئن برای شرب‌، تهیه غذا یا شست و شوی مواد خوراکی‌، شست و شوی ظروف غذا‌، مسواک زدن و تهیه یخ باید آن را تصفیه کرد. آب آلوده غیر از بو و طعم بد‌، حاوی میکروب هایی است که موجب بیماری هایی از جمله اسهال خونی‌، وبا‌، حصبه و هپاتیت می‌شود. چندین روش برای تصفیه آب وجود دارد‌، اما هیچکدام از آنها کاملاً قابل اطمینان نیستند. بهتر است از مجموعه‌ای از این روش ها استفاده کرد. قبل از تصفیه‌ باید صبر کرد تا ‌ذرات معلق در آب ته نشین شده یا به کمک چای صاف کن یا چندلایه پارچه تمیز آن را صاف کرد. باید در کیف نجات امکانات لازم برای روش تصفیه مورد نظر وجود داشته باشد.

اگر گزارشاتی مبنی بر شکستگی لوله‌های آب یا فاضلاب ‌وجود دارند ‌یا مسئولان در مورد وجود مشکل در سیستم لوله‌کشی هشداری داده باشند، بهتر است برای پیشگیری آلودگی آب در خانه، شیر اصلی ورودی آب به منزل را بست‌. باید همه اعضای خانواده با این کار به خوبی آشنا باشند.برای استفاده از آب گرم موجود در تانک ذخیره آب‌، باید مطمئن شد که ‌جریان برق و گاز قطع شده‌اند. سپس دریچه خروج آب در قسمت پایین تانک باز شود. ‌دریچه ورودی بسته شود ‌و شیر آب گرم باز بماند. قبل از آنکه جریان برق و گاز مجدداً برقرار شوند، بهتر است ‌تانکر آب گرم را ‌مجدداً پر کرد. اگر جریان گاز قطع شده باشد، لازم است افراد متخصص برای برقراری مجدد آن اقدام کنند.

سه روش برای تصفیه آب وجود دارد:

جوشاندن
کلرزنی
تقطیر


جوشاندن

جوشاندن مطمئن ترین روش تصفیه آب است. در یک کتری یا قوری نسبتا بزرگ‌، آب باید حدود یک دقیقه تمام جوشانده شود. بخشی از این آب بخار خواهد شد. قبل از مصرف این آب باید اجازه داد تا ‌کاملا سرد شود. با استفاده از جابه‌جایی این آب در دو ظرف می‌توان اکسیژن را مجددا به آن برگرداند و مزه آن را بهتر کرد.


کلرزنی

می توان با کشتن میکروب ها به کمک مواد شوینده خانگی حاوی ۲۵/۵ تا ۶ درصد هیپوکلریت سدیم نیز آب را تصفیه کرد. از آنجایی که قدرت این مواد با گذشت زمان کاهش می یابد، بهتر است از مواد موجود در ظروف باز نشده یا تازه بازشده استفاده کرد.می توان ۱۶ قطره از این مواد (۸/۱ قاشق چایخوری) را به یک گالن آب (۴ لیتر) اضافه کرد و به هم زد‌. بعد از نیم ساعت‌، آب حاصله ‌هنوز مختصری بوی مواد را می‌دهد. اگر چنین بویی وجود نداشته باشد، ‌باید مجددا به آن ماده پاک کننده اضافه کرد و اجازه داد تا ‌۱۵ دقیقه دیگر باقی بماند. اگر باز هم بویی از آن استشمام نشد، لازم است آن را دور ریخته از منبع آب دیگری استفاده شود (دال بر آلودگی فوق‌العاده شدید آب‌).


تقطیر

دو روش قبلی اغلب میکروب های موجود در آب نامطمئن را از بین می برند‌، اما در روش تقطیر علاوه بر حذف تمامی میکروب ها‌، فلزات سنگین‌، املاح و سایر مواد شیمیایی موجود در آب نیز از بین می رود. تقطیر عبارت است از جوشاندن آب و بعدا جمع آوری بخار آن به‌صورت قطرات متراکم. آب حاصله فاقد نمک و اغلب ناخالصی های موجود در آن است.برای انجام تقطیر‌ ‌می‌توان ظرفی در‌دار را تا نصف از آب پر کرد و کاسه‌ای را به دستگیره درِ ظرف محکم بست. سپس درِ ظرف را وارونه روی آن قرار می‌دهند. کاسه باید مستقیما آویزان شود و به سطح آب برخورد نکند. آب موجود در ظرف باید ‌۲۰ دقیقه جوشانده شود‌. آب ‌جمع‌شده در ‌کاسه‌، آب مقطر است.


مقایسه روش های تصفیه آب

در هر سه روش جوشاندن، کلرزنی و تقطیر میکروب‌ها از بین می‌رود. در روش تقطیر علاوه بر این، سایر آلودگی‌ها (مانند فلزات سنگین، املاح، مواد شیمیایی و …) نیز حذف می‌شود.


پخت و پز

در شرایط اضطراری باید از روش های جایگزین پخت و پز (مثلا منقل) استفاده کرد.می توان از اجاق های مخصوص پیک نیک و مسافرت یا کباب پز در فضاهای باز استفاده کرد.غذاهای کنسروشده کارخانه ای را می توان بدون گرم کردن مصرف کرد.برای گرم کردن غذاهای کنسروشده می توان به ترتیب زیر عمل کرد:برچسب قوطی برداشته شود.قوطی را باید ‌کاملا شست و شو داد و ضدعفونی کرد.قبل از گرم کردن‌، درِ قوطی را ‌باید باز کرد.

محتوای پست ها و مطالب این وب سایت، توسط کاربران آن، تهیه و تولید می شود، به همین دلیل تیم مجله میترا مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده، نخواهد داشت
کلمات کلیدی : نحوه ساخت سرپناه ، ساخت سرپناه بعد از زلزله ، نکات مهم بعد از حادثه ،
 ان شاالله برای هیچ هموطنی پیش نیاد.
 هميشه بايد به اندازه ي جندين هفته بايد تهيه در نظر داشته باشيم جون ممكنه كه جندين هفته طول بكشد تا كمك به ما برسد.
برای ارسال نظر و یا سوال، لطفا ابتدا به حساب کاربری تان وارد شوید



تبلیغ با میترا نت